szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 300 millió forint értékű raktárbázis-fejlesztést hajtott végre az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. Miskolcon a közelmúltban - mondta Pálné Soltész Veronika, a társaság cégvezetője csütörtökön a borsodi megyeszékhelyen, a Coop Rally keretében tartott sajtótájékoztatón.

Az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. hat megyében, főként Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Coop-csoport tagjaként végzi nagykereskedelmi tevékenységét. Legfontosabb feladata, hogy áruval szolgálja ki a Coop-boltokat ellátási területén. 

Múlt évi árbevétele elérte a 21,3 milliárd forintot, amely 3 százalékkal volt több az előző évinél. A cégvezető szerint az idén mintegy 1 milliárd forinttal emelkedik majd a társaság árbevétele köszönhetően annak, hogy a társaság 16 volt Match és Profi üzlet ellátásában is részt vesz már.

Az idei többletbevétel 1,8 milliárd forintot tesz ki a cégvezető szerint, de a dohánytermékek árusításának megszűnése az idei második félévben 700-800 millió forint kiesést jelent a nagykereskedelmi vállalkozás számára. 

Az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. 517 település több mint 900 üzletét látja el áruval. Naponta 286 tonna árut mozgatnak meg. Partnereik között van már 50-60 helyi beszállító is, akiknek az áruival a nagy- és kiskereskedelemben is lehet találkozni - tette hozzá Pálné Soltész Veronika cégvezető. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Verseny a koronavírus-vakcinákért: elkezdődött, amitől sokan féltek

Verseny a koronavírus-vakcinákért: elkezdődött, amitől sokan féltek

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten