szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Praktiker németországi barkácsáruházaiban elkezdődött pénteken a végkiárusítás, később pedig felszámolják a hálózatot.

A 130 áruházból álló hálózat árukészletét üzletenként eltérő, de mindenhol jelentős engedménnyel árusítják ki. Ötven áruház bezárását már egy hónapja elhatározták, és ezekben a végkiárusítás is korábban kezdődött. A Spiegel Online hírportál beszámolója szerint több üzletben szinte ingyen adják a polcokon maradt termékeket.

A Praktiker AG szanálásával próbálkozó csődgondnokok szeptember elején jelentették be, hogy kivezetik a Praktiker márkát a német piacról, mert nem sikerült befektetőt találni a hálózat üzemeltetésére. A konszernhez tartozó Max Bahr áruházlánc megmaradhat, átvételéről több szakmai és pénzügyi befektetővel tárgyalnak.

A Praktiker AG 2012-ben 3 milliárd euró árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget szenvedett el. Idén júliusban jelentette be a társaság, hogy fizetésképtelenné vált.

A csőd nem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését. A külföldi leányvállalatok a konszernen belül egy önálló céghez, a Baumarkt Praktiker International GmbH-hez tartoznak, amely nem érintett a csődeljárásban – közölte szeptember elején a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént