szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Waberer's International Zrt. 650 új Volvo nyerges vontató beszerzéséről állapodott meg a Volvo Trucksszal, a beruházás értéke meghaladja a 40 millió eurót – közölte a vállalat az MTI-vel.

A megállapodás része a Waberer's 2013-as fejlesztési programjának, amelyben a cég több mint 1100 új vontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. Az idei beszerzésekkel Európa egyik legfiatalabb flottájának átlagéletkora továbbra is két évnél alacsonyabb marad, a beszerzést a társaság a szolgáltatásai iránt jelentősen megnövekedett megrendelői igényekkel indokolta.

Idén az első félévében a társaság ügyfeleinek száma 300-zal, a fuvarteljesítmény 15 százalékkal, a több mint 3000 szerelvényből álló flotta által megtett fuvarkilométer pedig 20 százalékkal növekedett. Az idei kontingenssel együtt a Waberer's továbbra is a svéd gyártó legnagyobb európai közúti fuvarozási vevője, a beszerzés finanszírozásában részt vesz a Volvo Financial Services.

A környezetkímélő fuvarozás iránt elkötelezett Waberer's számára fontos szempont, hogy a vontatói – amelyek évente 330 millió kilométert tesznek meg Európa útjain – minél kevésbé terheljék a környezetet. Mivel 2014-től az Európai Unióban már csak Euro 6-os besorolású vontatók értékesítését engedélyezik, a társaság már teszteli a legmagasabb környezetvédelmi besorolású vontatót: az év második felében érkezik a Volvo első, az Euro 5-öshöz képest is mintegy negyedével kevesebb szilárd részecskét és üvegházhatású égésterméket kibocsátó Euro 6-os vontatója.

A vállalat 3000 kamionszerelvényből álló flottája évente több mint negyedmillió komplett rakományt juttat el Európa országaiba. A társaság szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán át a járműjavításig. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

A Waberer's International Zrt. árbevétele 17,4 százalékkal nőtt az első félévben az előző évhez képest, és meghaladta a 216 millió eurót. Tavaly a társaság árbevétele elérte a 377,5 millió eurót (mintegy 110 milliárd forint). Az EBITDA – a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény – csaknem 10 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi értéket – 52,4 millió euró (több mint 15 milliárd forint) volt 2012-ben, míg az első félévben 33 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 30 millió eurót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A sereghajtók között van Magyarország a nemek közötti egyenlőség terén Európában

A sereghajtók között van Magyarország a nemek közötti egyenlőség terén Európában

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

27 ezer új koronavírusost találtak Olaszországban, naponta dönt rekordot a fertőzöttek száma

27 ezer új koronavírusost találtak Olaszországban, naponta dönt rekordot a fertőzöttek száma