szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor veje, Tiborcz István cége új piaci szereplőként úgy tudta 3 milliárd forint fölé emelni éves forgalmát, hogy közben fideszes városvezetésű városoktól kapott közbeszerzési megbízásokat – derítette ki az Átlátszó. Gyurcsányék erre reagáltak.

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el saját, valamint családi- és baráti körének vagyonosodásával.

Az ellenzéki párt felszólítását Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag fogalmazta meg szerdán az Átlatszó.hu keddi cikke nyomán. A portál írása szerint Orbán Viktor veje, Tiborcz István cége 2009 után új piaci szereplőként úgy tudta 3 milliárd forint fölé emelni éves forgalmát, hogy közben fideszes városvezetésű városoktól kapott közbeszerzési megbízásokat a közvilágítás korszerűsítésére.

A DK politikusa hangsúlyozta, a cikk nyomán választ várnak arra, hogy Orbán Viktor strómanok útján mennyi közpénzt kíván juttatni rokonainak és barátainak, egyúttal felszólította arra is a kormányfőt, hogy az elvett pénzeket kamatostul fizesse vissza.

Kerék-Bárczy Szabolcs úgy fogalmazott, míg az Orbán család szépen gyarapodik, és a szűk fideszes klientúra hízik, addig az ország gazdasága egy helyben topog, az emberek hétről hétre élnek, a vállalkozásokat pedig megfélemlítéssel és büntetőintézkedésekkel fojtogatja a kabinet.

A DK hatalomra kerülése esetén elkötelezett a "tisztakezű", jó minőségű közszolgáltatásokat biztosító jogállam létrehozásában – jelentette ki az ellenzéki párt elnökségi tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Egy nap alatt 130-an haltak bele a koronavírus-fertőzésbe

Egy nap alatt 130-an haltak bele a koronavírus-fertőzésbe