szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén több mint 1880 tonna csokoládéfigurát gyártottak a karácsonyi szezonra a Nestlé diósgyőri gyáregységében, csaknem 300 tonnával többet a tavalyinál – közölte a Nestlé Hungária Kft.

A Nestlé kizárólag csokoládéfigurákra specializálódott üzemében évek óta folyamatosan növekszik a termelés, idén 66 millió darab csokifigura készül, 10 százalékkal több, mint tavaly.

A közleményben idézik Jean-Pierre Polanent, a szerencsi és diósgyőri Nestlé-gyárak igazgatóját, aki szerint a kereslet folyamatos növekedése miatt újabb beruházások váltak szükségessé a gyárban. Az idén egy új, a 18-30 grammos termékek csomagolására alkalmas csomagológépsort telepítettek, amely évi 600 tonna termék becsomagolására alkalmas.

A több mint 50 éves üzem idei termelésének 88 százalékát exportálják, a Nestlé a világ 24 országába szállítja a Diósgyőrben készült üreges csokoládéfigurákat, az idén először Chilébe és Finnországba is eljutnak a borsodi gyár karácsonyi időszakra készült termékei.

A cég novemberben és decemberben éves forgalmának egynegyedét bonyolítja. A Nestlé szerint Magyarországon továbbra is a valódi csokoládéból készült termékeket keresik az ünnepek alatt, a legnépszerűbb a Boci Mikulás-figura, de a kedvencek listája országról-országra változik.

Nagy Britanniából például a Smarties termékcsaládot rendelik leginkább Diósgyőrből az ünnepekre, a németeknél viszont a színes csokidrazsékkal töltött figurák mellett a mentolos After Eight Mikulás-figurák vezetik a listát. Az évről évre növekedő gyártás eredményeként az idén már több mint 10 millió csokimikulást gyártanak Diósgyőrben.

A Nestlé gyárában 2013-ban több mint 100-zal bővült a foglalkoztatottak száma. Az év végi időszakban közel 600 dolgozó vesz részt a gyártásban, ami 37 százalékos növekedés a 2010-es létszámhoz képest.

A gyár 2007 óta működik együtt egy megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztató helyi céggel, amelyen keresztül további 100 embernek biztosítanak munkát az üzemben csomagolási feladatokra.

A nyilvános cégadatok szerint a Nestlé Hungária Kft. nettó árbevétele 2011-ben 93 milliárd forint volt, amely tavaly 103 milliárd forintra nőtt. A cég mérleg szerinti eredménye 2012-ben 425 millió forintot tett ki.

A Nestlé -csoport világszerte közel 330 ezer embert foglalkoztat, 468 gyárat üzemeltet, termékeit 150 országban forgalmazza. 2012-ben árbevétele meghaladta a 92,2 milliárd svájci frankot.

A Nestlé Hungária Kft. a Nestlé S.A. leányvállalataként jött létre 1991-ben, mára Magyarország vezető élelmiszeripari vállalataként olyan nagy múltú márkákkal van jelen a piacon, mint a Balaton, a Boci, a Kit Kat, a Nescafé, a Nesquik és a Maggi.

A Nestlé négy magyarországi gyárában összesen közel kétezer embert foglalkoztat. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt állít elő, Kékkúton pedig ásványvizet palackoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen