szerző:
MTI

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék Zrt., amely az első három évben az új szerződések piacán 15-20 százalékos részesedést kíván elérni - mondta Zatykó Péter, az alapító Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója szerdán.

A 2 milliárd forintos alaptőkével létrejött lakástakarék-pénztár számít az ügyfélszerzésnél a biztosító keresztértékesítésére, a 900 ezer feletti lakásbiztosítási, a közel 400 ezer autóbiztosítási ügyfélre és a 200 ezer önkéntes nyugdíjpénztári tagra - tette hozzá a vezérigazgató, aki egyúttal az új társaság igazgatósági elnöke is.

Az Aegon középtávon megtérülő befektetéssel számol, amit valószínűsít az, hogy a lakástakarékpénztárak penetrációja nagyon alacsony Magyarországon. A teljes lakosság alig 11 százalékának van ilyen szerződése, míg Szlovákiában 26, Németországban 31, Ausztriában pedig 54 százalékos ez az arány.

Az új pénztár három év alatt 100 ezer új szerződést akar kötni, átlagosan havi 15 ezer forintos megtakarítással, és 3 millió forintos szerződéses összeggel. Ez utóbbi a megtakarítást, az állami támogatást és a hitelt is tartalmazza. Az állami támogatás jelenleg a megtakarítás 30 százaléka, de legfeljebb évi 72 ezer forint. A betéti kamat 0, 75 százalék, míg a hitel kamata 5,5 százalék lesz ennél a pénztárnál. Az értékesítés 60-70 százalékát az Aegon saját hálózata végzi.

Eddig a Fundamenta-Lakáskassza, valamint az OTP és az Erste lakástakarékpénztára tevékenykedett a piacon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ferenc pápa megint kiállt a menekültek mellett

Ferenc pápa megint kiállt a menekültek mellett

Meddig tudnak még tovább drágulni a lakások?

Meddig tudnak még tovább drágulni a lakások?

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

Brüsszelt aggasztja, ami Magyarországon történik

Brüsszelt aggasztja, ami Magyarországon történik

Bruttó 150 ezer forint lehet a minimálbér

Bruttó 150 ezer forint lehet a minimálbér

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria