szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A PannErgy Nyrt. hosszú távú geotermikushő-szállításról állapodott meg az Audi Hungária Motor Kft.-vel – közölte a PannErgy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A szerződés értelmében a PannErgy tulajdonában álló DD Energy Kft. mint hőtermelő geotermikus forrású hőenergiát szállít az Audinak. A tervezett évi 367 ezer gigajoule geotermikus hőenergia részben fedezi majd a győri autóipari vállalat hőigényét. A 17 évre szóló szerződés további 15 évvel meghosszabbítható.

A megállapodás része a PannErgy győri geotermikus projektjének, amely 2014 első félévében indul. Az első fázisban egy termelő és egy visszasajtoló kutat fúrnak. A projektet a PannErgy tagvállalata részben az elnyert, 1 milliárd forintos, vissza nem térítendő európai uniós pályázati forrásból valósítja meg.

A PannErgy – új stratégiájának megfelelően – az utóbbi években a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokra és üzemeltetési tevékenységre fókuszál. A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett vállalat a 2012-es évet 755 millió forint árbevétellel és 463 millió forint veszteséggel zárta. Az idei év első kilenc hónapjában a társaság konszolidált árbevétele 625 millió forint volt, vesztesége 587 millió forintot tett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett