szerző:
hvg.hu

Budapesten a II. kerületben, a Tölgyfa utcai, és a 21. kerületben Csepelen, a Védgát utcai OMV-töltőállomásokon nyíltak újabb SPAR express-üzletek. A Spar tavaly októberben nyitotta meg első üzletét az osztrák olajcég egyik hazai benzinkútján, összesen már öt bolt nyílt meg az azóta eltelt hónapokban.

Budapesten a II. kerületben, a Tölgyfa utcai, és a 21. kerületben Csepelen, a Védgát utcai OMV-töltőállomásokon nyíltak újabb Spar express-üzletek. A Spar tavaly októberben nyitotta meg első üzletét az osztrák olajcég egyik hazai benzinkútján – írja a retail.hu. A Spar boltnyitása műfajteremtő volt a maga nemében: Magyarországon addig még nem működött szupermarket töltőállomáson. A kezdeti boltnyitás után Fóton és Budapesten a Hungária körúton nyílt még Spar express OMV-benzinkutakon. A boltok ugyanakkor egyelőre még csak tesztjelleggel működnek.

A Spar és az OMV együttműködése ebben a formában Ausztriára nem terjed ki – ott továbbra is kizárólag Viva-üzletek maradnak a töltőállomásokon.

A Buksza blog korábban azt írta, hogy a korábbi választék is változott a Spar-boltok nyitásával, lesz kenyér, tej, más alapvető élelmiszerek is a töltőállomásokon. Emiatt a Spar lépése a környékbeli boltosoknak jelenthet kihívást. Annál is inkább, mert a benzinkúton nyíló boltnál kényelmesen lehet parkolni, nem beszélve arról, hogy nonstop nyitva vannak a boltok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kevesen tudják, de ez a 3+1 dolog is növeli a szívroham kockázatát

Kevesen tudják, de ez a 3+1 dolog is növeli a szívroham kockázatát

A City nyerte a manchesteri derbit

A City nyerte a manchesteri derbit

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Morricone: Tarantino egy kretén

Morricone: Tarantino egy kretén

Több mint 30 százalékos szakápolóhiány van az egészségügyben

Több mint 30 százalékos szakápolóhiány van az egészségügyben

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee