szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy budapesti benzinkúton nyitott ma Spar üzletet a szupermarket hálózat, kérdés, hogy lesznek-e további kutak, ahová belép az élelmiszerlánc. Logikus lenne, így ugyanis elkerülheti a plázastop korlátozásait.

©

A budapesti XI. kerületi Kondorosi út és a Fehérvári út kereszteződésében lévő osztrák OMV benzinkútra napok óta ki van akasztva egy molinó, amely szerint az ugyancsak osztrák – de holland tulajdonban lévő – Spar boltot nyit a benzinkúton (a volt shop helyén), vasárnap pedig lázas nyitás előtti készülődés folyt a boltban. A tervek szerint az üzlet hétfőn, de legkésőbb kedden – október 14-én vagy másnap – nyit, ezért az árakról még nem lehetett tudni semmit – írja a Buksza lakossági árfigyelő blog. Mindenesetre a benzinkút korábbi boltjának árait nem lesz nehéz alulmúlni.

A korábbi választék is változik, lesz kenyér, tej, más alapvető élelmiszerek is. Emiatt a Spar lépése a környékbeli boltosoknak jelent kihívást. Annál is inkább, mert a benzinkúton nyíló boltnál kényelmesen lehet parkolni, nem beszélve arról, hogy a bejáratnál látható matrica szerint nonstop nyitva lesz.

A hvg.hu kérdésére Nagy Zsolt, az OMV Hungária Kft. sajtóilletékese annyit árult el, hogy a témában hamarosan közös közleményt ad ki a két vállalat. Fehér István, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője hasonló tartalmú választ adott kérdésünkre.

©

Azt egyelőre nem tudni, egyedi megoldásról van-e szó vagy a Spar további benzinkutakat szeretne bevonni a hálózatba. Utóbbi logikus lépés lehet, mindkét fél számára, hiszen a Spar így kikerülheti a plázastopból adódó macerát és növelheti a hálózatát – az OMV 170 benzinkutat üzemeltet országszerte. A benzinkutak számára pedig azért lehet jó lehetőség, mert bár a kialakított boltok fontos bevételi forrást jelentettek, a forgalom bővülésének gátat vetett egyrészt, hogy a drága benzin miatt egyre kevesebben ültek autóba, így egyre kevesebben tankoltak, másfelől ezekben a boltokban meglehetősen borsosak voltak az árak. A Sparral való együttműködés tehát az autót nem használók számára is alternatívát jelenthet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Über-Golf: kiderült a 320 lóerős VW Golf R hazai ára

Über-Golf: kiderült a 320 lóerős VW Golf R hazai ára

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Vidnyánszky: Az SZFE felmondó tanárai a leggonoszabbul jártak el

Vidnyánszky: Az SZFE felmondó tanárai a leggonoszabbul jártak el