szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogyan is lehetne még jobban megkavarni az utazókat, mintsem úgy építeni meg egyes repülőtereket, hogy két, esetleg három országon átnyúlóan helyezkednek el? Repülőterek, amelyeket országhatárok vágnak ketté - vagy három részre.

Hogyan is lehetne még jobban megkavarni az utazókat, mintsem úgy építeni meg egyes repülőtereket, hogy két, esetleg három országon átnyúlóan helyezkednek el? A Business Insider összeszedett hat olyan repülőteret, melyeket országhatárok vágnak ketté, vagy három részre. Bármennyire is úgy tűnik, hogy ebben nincs ráció, sokszor mégis hasznosak az ilyen megoldások: helyet lehet megtakarítani és szinergiákat lehet létrehozni az érintett, különböző országokban elhelyezkedő régiók, városok között.

Európában például van egy olyan reptér, mely három országban helyezkedik el. Az EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg Svájcban, Németországban és Franciaországban helyezkedik el. Pontosabban szólva Németország határa csak 4 kilométerre van a határtól, ám ezt az államot is kiszolgálja a légikikötő. Genf repülőtere fizikailag Svájban helyezkedik el, ám a francia határ csak pár méterre helyezkedik el, így Franciaországból is be lehet jutni a repülőtérre.

A Piney Pinecreek Airport az Egyesült Államokban és Kanadában helyezkedik el. A repülőtér eredetileg teljesen az USA-ban helyezkedett el, ám meg kellett hosszabbítani a létesítmény kifutópályáját, ami csak Kanada irányába volt lehetséges.

A további három repülőteret itt lehet megnézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kést rántott a rendőrökre, majd mellbe szúrta magát egy férfi Budapesten

Kést rántott a rendőrökre, majd mellbe szúrta magát egy férfi Budapesten

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat