szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legnagyobb e-kereskedelmi oldalon majdnem 57 ezer olyan könyvet lehet kapni, amely személyes pénzügyekkel foglalkozik. Ez 3 milliárd szót jelent, ám ebből mindössze kilencet érdemes kivenni, amely jó irányt adhat személyes pénzügyeinknek.

Nagyjából 57 ezer olyan könyv található a legnagyobb e-kereskedelmi oldalon, mely személyes pénzügyekkel foglalkozik, ez 3 milliárd szót jelent, ám igazából 9 szóra érdemes igazán figyelni – írja a Business Insider. Ez a 9 szó pedig a következő: dolgozzunk nagyon sokat, költsünk keveset, a különbséget fektessük be.

Mindezeken túl ugyanakkor nem igazán érdemes nagyon bonyolult könyveket elolvasni a személyes pénzügyekről az oldal szerint, a legtöbb fő csapásirányt egy-két mondatban össze lehet foglalni.

Az oldal össze is szedett 61 ilyen mondatot, ezek közül párat érdemes kiemelni. Ilyen például az, hogy érdemes inkább a történelmet, semmint az előrejelzéseket tanulmányozni, csak olyan termékekbe és cégekben fektessünk be, amelyek működését, lényegét egy hatévesnek is el tudjuk magyarázni. Fontos észben tartani, hogy 5-7 évenként az emberek elfejeltik, hogy 5-7 évente recesszió, gazdasági lassulás szokott bekövetkezni. Fontos ezt a mondatot is észben tartani: tételezzük fel a legrosszabbat, reménykedjünk a legjobban, és fogadjuk el a valóságot.

A további megfontolandó befektetési, megtakarítási, pénzköltési tanácsokról ide kattintva olvashat.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában