szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azért se lennének vállalkozók, mert szerintük ma minden a kapcsolatokon múlik, és a többségnek nincsenek kapcsolatai..

A felmérést készítő Kutatólabor 828 magyarországi lakos válaszai alapján megállapította, hogy habár az üzleti siker tízből hét megkérdezett számára vonzó, az anyagi bizonytalanság továbbra is erősen befolyásolja döntéseiket. A 20-35 évesek kétharmada egy évtized múlva is alkalmazottként képzeli el magát, átlagosan hat munkahelyre számítanak életükben.

A 20-35 évesek fele szerint Magyarországon nem érték, ha valaki sikeres, kétharmad szerint minden a szerencsén és a kapcsolatokon múlik, nem pedig a teljesítményen és a tudáson, ezért nem is lennének vállalkozók. Tízből mindössze ketten választanák az önállóságot, ha bizonytalan jövedelemmel társulna. Az idősebbek és az alacsonyabb iskolai végzettségűek továbbra is biztonságra törekszenek.

A felmérésről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Ha szeretne más érdekes hírről is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!