szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új piac meghódítására készül a világ egyik legismertebb szexshop-birodalma. A német Beate Uhse a muszlim fogyasztókat szemelte ki magának. A Focus Online szerint komoly lehetőségről van szó, nagyjából 1,8 milliárd muszlim találhatna a kínálatban kedvükre való termékeket.

Beate Uhse a Luftwaffe női pilótája volt, aki fiatalon megözvegyült. A második világháború után pénzhez próbált jutni, kitalálta, hogy prospektust készít nőknek a nem kívánt terhesség megelőzéséről. A füzet annyira népszerű lett, hogy egyre többet rendeltek belőle Németországban, és később már gumióvszert is csempésztek a küldeményekbe.

A prospektus után szexuális tanácsadó füzetet nyomtattak, amelyben „higiéniai árucikkeket” is hirdettek. 1962-ben Beate Uhse megnyitotta Flensburgban az első szexboltot. A hetvenes években már bolthálózatot működtetett a cég Németországban, és 1999-re annyira megerősödött, hogy tőzsdére vitték. Beathe Uhse 2001-ben halt meg, de vállalkozása tovább virágzott.

A gazdasági válság a híres német szexbolthálózatot is megtépázta, de a társaságot 2012-re sikerült egyenesbe hozni. Most pedig megpróbálnak betörni egy új piacra, amely a fogyasztók számát tekintve ígéretes ugyan, de a szigorú vallási előírások miatt nem mindegy, mit is kínálnak ott.

A Focus Online szerint a Beate Uhse szerdán megállapodást kötött egy hollandiai iszlám online szexshoppal, az El Asirával, amely kifejezetten muszlimoknak kifejlesztett termékeket kínál vásárlóinak.

Az El Asira tizennyolc olyan árucikket értékesít a Beate Uhse hálózatán keresztül, amelyek megfelelnek az iszlám vallásjog, a saría követelményeinek. Egyebek mellett krémekről és olajokról van szó, amelyekben nincs alkohol és zselatin. Pornográf anyagokat és például dildókat viszont nem árulnak, mivel azok már nem férnek össze a saría előírásaival.

Abdelaziz Aouragh, a 2010-ben alapított El Asira alapítója azt mondta, hogy a muszlim piacon 1,8 milliárd potenciális vevő lehet. A Beate Uhse tizenegy európai országban van jelen, a német cégtől két évvel ezelőtt kapták az első ajánlatot - tette hozzá.

A terveik között szerepel, hogy közös üzletet nyitnak Mekkában, ahová évente több millió muszlim zarándok látogat el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót