szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Illegálisan fuvarozó ukrán kamionosoknak próbálta útját állni egy magyar sofőr egy budapesti logisztikai központban, akik megpróbáltak kitörni onnan. Az eset nemrég történt a Népszabadság cikke szerint, amely a trükkös külföldi fuvarozókról szól.

Illegálisan dolgozó teherautósofőrök miatt volt kisebb összetűzés egy észak-pesti logisztikai központban – írja a Népszabadság kedden. A cikk szerint egy magyar kamionos figyelt fel az illegálisan fuvarozó ukránokokra, akik maguk is elismerték, hogy nincs engedélyük. Ezután a magyar fuvarozó – aki a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének a tagja – arra kérte a vámosokat, hogy ellenőrizzék az ukránokat, de ezt nem tették meg, így a magyar sofőr a kamionjával elállta a vámudvarból kivezető kijáratot. A külföldi kamionok ki akartak törni a kamionon keresztül, így végül a magyar kamionos fújt visszavonulót.

Ezt követően azonban a fuvarozók egyesületének számolt be az esetről. A Népszabadság azt írja, hogy a kormány az illegális fuvarozás visszaszorítása érdekében idén májusban életbe léptetett egy magyar piacvédelmi célokat szolgáló kormányrendeletet, amely az engedélyekkel kapcsolatban szabályozza a felrakó- és lerakóhelyek kötelezettségeit, a külföldi sofőröket pedig kötelezik arra, hogy a magyar határ átlépésekor írják rá az engedélyre a dátumot és a kilométeróra állását. A lap fuvarozó forrásai szerint viszont ez sem hozott megoldást, mert a külföldiektől gyakran nem megfelelő dokumentumokat is elfogadnak.

A szakmai egyesület szerint a magyar export-import árualap jelentős részét a magyarok helyett külföldi honosságú járművek szállítják jogosulatlanul, így milliárdokat visznek ki az országból, a magyarországi vállalkozások pedig ellehetetlenülnek.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

 Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon