szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Waberer's kötött speciális szerződést azzal a soroksári panzióval, ahová ezren jelentkeztek be külföldről állandó lakosként. A legtöbben kamionsofőrök és nem beszélnek magyarul, nem érdekli őket a választás – mondta a panzió ügyvezetője.

Mint arról beszámoltunk, ezren jelentkeztek be állandó lakosként másfél év alatt a soroksári Viktória panzióba. A 40 ágyas szálláshelyre főként román állampolgárok jelentkeztek be.

Keserű Józsefné, a panzió ügyvezetője elmondta az Indexnek: nagyon egyszerű oka van a furcsa jelenségnek. A panzió 2003-ban kötött egy szerződést a Waberer's szállítmányozó céggel, illetve korábban a Hungarocamionnal, amelynek értelmében a panzióban szállhatnak meg a kamionsofőrök, sőt hivatalos tartózkodási helyként is megjelölhetik a soroksári címet. Ez a cégnek munkajogi szempontból fontos.

A panzió üzemeltetője az önkormányzattól úgy értesült, hogy ez legális.

Feltűnő ugyanakkor, hogy nyár közepén ugrott meg különösen a bejelentkezettek száma: 711 román, 89 szlovák és 75 magyar állampolgár jelentette be magát. Ezt Keserű Józsefné úgy magyarázta, hogy a Waberer's nemrég felszámolt egy csíkszeredai telephelyet, és idetelepítette az ottani kamionokat és sofőröket. Ez utóbbiaknak, ha felmondanak a cégnél, ki is kell jelentkezniük a hotelből. Addig azonban a panzióba kapják a leveleiket, a bankkártyáikat, a recepción fakkjaik vannak.

Az ügyvezető azt mondta, hogy a lakókat nem érdekli a választás, a legtöbben egy szót sem beszélnek magyarul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden