szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MNB keddtől átmenetileg felfüggesztette a BTel tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat – közölte az MNB kedden.

A moratórium a BTel számára előírt tájékoztatás megtörténtéig, de legfeljebb a november 10-i tőzsdezárásig marad érvényben.

A rendszeres tájékoztatásra vonatkozó jogszabályi passzusok megsértése miatt az MNB ötmillió forint bírság megfizetésére is kötelezte a kibocsátó társaságot. A BTel emellett 10 munkanapon belül köteles tájékoztatni az MNB-t arról, hogy milyen konkrét intézkedéseket tesz jogszabályszerű rendszeres tájékoztatási kötelezettségének teljesítésére a továbbiakban.

A jegybank emellett felszólította a társaságot, hogy 60 napon belül a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő módon hozza nyilvánosságra 2013-as éves jelentését.

A jegybank arra is kötelezte a BTelt, hogy legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot az MNB által működtetett hivatalos információtárolási rendszerben a május 5-én általa publikált egyik közgyűlési dokumentumhoz kapcsolódó körülményekről. Ezek ugyanis közvetlenül érinthetik a BTel megítélését, illetve az általa nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát – olvasható a közleményben.

Az előírt tájékoztatást vagy a felfüggesztési idő lejártát követően a jegybank haladéktalanul intézkedik az értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról – tették hozzá.

A mai bejelentéssel kapcsolatban a Portfolio.hu felidézte, hogy a BTel korábban több esetben fontos, a vállalat szempontjából kulcsfontosságú információkat sem osztott meg a befektetőkkel.

A portál szerint ez történt, amikor az egyik kötvényesét nem tudta kifizetni a társaság, vagy amikor augusztusban csúsztak a kötvénykifizetések, de a beszámoló szerint arról sem érkezett bejelentés, amikor a társaság egy nagyobb ügyfélállományt értékesített.

A Portfolio.hu azt is megtudta, hogy felszámolási eljárást kezdeményeztek a BTellel szemben, a befektetőket azonban erről sem értesítette a társaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Áprilisig számol kijárási korlátozásokkal a francia kormány

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja