szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sotheby's e heti aukcióján egy kínai (forintban mért) mozimilliárdos mintegy 15 milliárd forintért vásárolt meg egy van Gogh-festményt. Ilyen drágán az utóbbi 15 évben nem kelt el van Gogh-festmény.

Egy kínai (forintban mért) mozimilliárdos, Wang Zhongjun 61,8 millió dollárért, mintegy 15,3 milliárd forintért vásárolta meg van Gogh egyik festményét a Sotheby's e heti aukcióján – írja a CNBC. Ilyen drágán az utóbbi 15 évben nem kelt el van Gogh-festmény, ráadásul állítólag ez volt a valaha, egy kínai által legdrágábban megvásárolt nyugati műtárgy.

A gazdag kínai vásárlók egyre többször tűnnek fel nyugati aukciókon, tavaly novemberben például Kína leggazdagabb embere, Wang Jianlin 28,2 millió dollárért vett meg egy Picasso-képet a Christie's aukcióján, duplaakkora összegért kelt el a festmény, mint amennyire számítottak. A kínai internetezők köréből ugyanakkor negatív hangok is érkeztek a van Gogh-kép megvásárlásával kapcsolatban, mivel sokan úgy vélik, felesleges rongyrázás az egész, ez csak egy olyan akció, amit csak a gazdagok tudnak maguknak megengedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog