szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már kevesebb mint 30 ezer forintért megkaphatja az első telefonról irányítható madárdrónt, ami még ragadozó fajtársait is megtéveszti.

Száz méter távolságból is irányítható az a biomimetikus drón, amelyet francia tervezők már decemberben piacra dobnak. Biomimetikus, mert a természetből ismert mintát alkotta újra a technológia segítségével, ugyanis a madárdrón ugyanúgy csapkod szárnyaival, mint élő társai. A biomimetika egyébként nem új keletű jelenség, napi használati cikkeket is találunk, amelyek a természet mintájára lettek újraalkotva, gondoljunk csak a tépőzárra, amely tervezésekor a bogáncs szövetszálakra való tapadását vették mintául – írja a Techcrunch.

A Bionic Birdre keresztelt drón könnyű szerkezetét úgy tudták elérni, hogy tojás alakú akkumulátora a földön marad. Egy 12 perces töltéssel a madár tíz, nyolc perc hosszúságú röptére képes. A szárnyak szénszálas anyagból készültek, a test pedig rugalmas habgumiból, irányításához pedig elég egy bluetooth kapcsolattal rendelkező okostelefon. A projekt közösségi finanszírozás segítségével jöhetett létre: bár az indiegogo kampány még nem ért véget, a tervezett 25 ezer dollár helyett már 80 ezer gyűlt össze az adakozóktól. A120 dolláros madarak – a szárnycsapkodásnak köszönhetően olyannyira élethűek, hogy akár egy sast is palira vesznek, amint azt az alábbi videó is bizonyítja.

 

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A pofontól védi embereit, de a kampányt is eredményesebbé teheti Orbán húzása

A pofontól védi embereit, de a kampányt is eredményesebbé teheti Orbán húzása

Míg a PCR-tesztekről megy a vita, fontos változások kezdődtek a magyarországi koronavírus-szűrésben

Míg a PCR-tesztekről megy a vita, fontos változások kezdődtek a magyarországi koronavírus-szűrésben

Minden harmadik magyar azt hiszi, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék egy helyre kerül

Minden harmadik magyar azt hiszi, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék egy helyre kerül