szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A működési engedélyétől pénteken megfosztott Széchenyi Bank egyik ügyfele Princz Gábor volt Postabank-vezér cége, amely a Népszabadság szerint valószínűleg feleslegesen ölte QR-kód olvasó gépek kifejlesztésébe a pénzt.

Princz Gábor, az egykori Postabank vezérének cége, a Digit Pont Network Kft. is a Széchenyi Bank ügyfelei között van – írja a Népszabadság keddi száma. A lap szerint a működési engedélyétől meegfosztott Széchenyi Bank a jegybank növekedési hitelprogramjának keretében adott 1,1 milliárd forintos kölcsönt egy olyan automata kifejlesztésére, amely a Tesco áruházakban könnyíti meg a csekkek befizetését.

Az automaták – amelyek már meg is jelentek a Tescókban – a csekkeket QR-kóddá alakítják, majd ezen kódok alapján fizethetők be a csekkek a pénztárnál. A Népszabadság szerint azonban csak olyan közszolgáltatók csekkjei fizethetők így be, amelyek külön leszerződtek a Tescóval, és a lappal például a Telekom és a Fővárosi Vízművek is azt közölte, hogy ők még nem tették elérhetővé ezt a lehetőséget. Van azonban egy ennél is nagyobb probléma, amely jóformán az automaták létét is kérdésessé teszi, az pedig az, hogy 2015-től minden csekken kötelező lesz a QR-kód használata.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lebontják Milánó legendás stadionját

Lebontják Milánó legendás stadionját

Kézilabda-vb: magabiztos győzelem a brazilok ellen

Kézilabda-vb: magabiztos győzelem a brazilok ellen

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt