szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Királyságban élő magyarokat megcélozva indított mobilszolgáltatást NordTelekom Mobile néven a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom – közölte a társaság.

Az Angliában dolgozó magyarok és az itthoni rokonok, ismerősök között keletkező kommunikációs költségeket jelentősen csökkentő mobilszolgáltatással lépett az angol piacra a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom – derült ki a társaság közleményéből.

A magyar tulajdonú vállalat SIM-kártyájához két telefonszám, egy angol és egy magyar is tartozik, így a cég szerint helyi és nemzetközi hívásokra is versenyképes tarifákkal használható a szolgáltatás. Az egyik legfontosabb előny, hogy itthonról magyar vezetékes tarifával hívható az Angliában tartózkodó rokon, ismerős, míg a hívást fogadó félnek egyáltalán nem kell fizetnie a beszélgetés után.

A szolgáltatás része a kétnyelvű ügyfélszolgálat, valamint az a lehetőség, hogy a kinti magyarok az itthoni online tartalmakat is zökkenőmentesen, magyar IP-címről érhetik el. A SIM-kártya és a két telefonszám régi mobil készülékeken, azaz okostelefon nélkül is használható.

A SIM-kártyát online megrendelés mellett az Egyesült Királyságban folyamatosan bővülő, várhatóan kétszáz, magyar élelmiszereket is árusító boltban is meg lehet vásárolni. Sőt, az Angliába készülők itthon is beszerezhetik a kártyát a NordTelekom irodájában vagy a cég weboldalán keresztül.

Az egyenleget feltölteni, vagy az előfizetést kifizetni Angliában a PayPoint 20 ezer viszonteladói pontból álló hálózatában, illetve a NordTelekom Mobile weboldalán lehetséges. A NordTelekom Nyrt. az angol piacra történő belépést részben a tavaly végrehajtott tőkeemelésből valósította meg. A társaság nyitott további tőkebevonásra is, ha a most indított szolgáltatás dinamikus növekedésnek indul.

A NordTelekom a szolgáltatás fejlesztése során piackutatást végzett és a csomagot a felmérés eredményeire építve alakította ki. A felmérésből kiderült, hogy a több százezer főre becsült Angliában élő magyarok számára nehézkes és drága a telefonos kommunikáció az itthoniakkal. Magyar telefonjukat vagy kikapcsolva tartják kint, vagy bosszankodnak a magas roaming díjak miatt, angliai készüléküket pedig itthonról csak nagyon drágán lehet elérni.

A NordTelekom Mobile pénteken indult szolgáltatása ingyenes internet alapú beszélgetést is kínál, online kapcsolat és okostelefon használata esetén a Reenger applikáció letöltésével ugyanis a felhasználók ingyen hívhatják egymást bárhol a világban.

A NordTelekom Mobile a 7,5 font lebeszélhető indulóegyenleggel rendelkező SIM-kártyát és a házhozszállítást – Angliában vagy Magyarországon – most összesen 7 fontért kínálja. Ha elfogy az egyenleg, akkor egyszeri vagy havi rendszeres feltöltést is be lehet állítani a weboldalon. A korábban feltöltött egyenlegből további kedvezményes 1-30 napos csomagajánlatok választhatóak, így tovább csökkenthető a hívások költsége, akár 1 pennyre percenként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az 5 legnagyobb kihívás, amellyel egy magyarországi vállalkozásnak manapság szembesülnie kell

Az 5 legnagyobb kihívás, amellyel egy magyarországi vállalkozásnak manapság szembesülnie kell

Az öné is köztük van? Most éppen ezek a világ legütősebb androidos telefonjai

Az öné is köztük van? Most éppen ezek a világ legütősebb androidos telefonjai

Vona: Vállalhatatlan a náci karlendítés

Vona: Vállalhatatlan a náci karlendítés

Több mint kétszeresére drágult a Vasas-stadion építésének második üteme

Több mint kétszeresére drágult a Vasas-stadion építésének második üteme

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

Brüsszel figyelmeztet: a letelepedési kötvények veszélyesek

Brüsszel figyelmeztet: a letelepedési kötvények veszélyesek