szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elismerte vétkességét és elfogadta a megvesztegetés vádjával indított eljárásban kivetett 772 millió dolláros bírságot a Alstom SA francia energia- és gépipari konszern.

Az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn jelentett be a bírságot. Ez az összeg a legnagyobb, amit külföldön folytatott megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint az Alstomnál bevett gyakorlatnak számított a megvesztegetés és a cég több tízmillió dolláros nagyságrendben fizetett le döntéshozókat Indonéziában, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Bahama-szigeteken.

Az Alstom és érdekeltségei a vád szerint több mint tíz éven keresztül, legalább 2011-ig folytatták a jogellenes gyakorlatot.

Az ügyet tíz ország bűnüldöző szervei hat éves összehangolt munkával göngyölítették fel. A nyomozáskor megállapították, hogy a konszern összesen 75 millió dolláros megvesztegetéssel körülbelül 4 milliárd dollár értékű megrendelésre tett szert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon a Szputnyik V vakcina

Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon a Szputnyik V vakcina

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV