szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy izraeli cég a Consumer Electronics Show-n (CES) azt ígérte, hogy már jövőre bemutatja az öt perc alatt feltölthető villanyautóját. Úgy tűnik, nem a levegőbe beszélnek, idén a fél perc alatt tölthető telefonjukat mutatták be.

A Storedot alapvetően mobiltelefonok számára fejlesztette ki az új akkutechnológiát: a nanotechnológiás telepek egy okostelefonnál kevesebb mint 30 másodperc alatt töltődnek föl, és ugyanez a megoldás alkalmazható elektromos autóknál is, amelyeknek legfeljebb néhány percre lehet szüksége a töltéshez. A telefonok akkumulátorproblémája már régóta napirenden van több nagy cég laborjában is, azonban a StoreDot aksijával kapcsolatban biztató jelnek tűnik, hogy nem laboratóriumi tudósok állnak mögötte, hanem egy cég. Korábban megírtuk, hogy a Storedot befektetői között egy kínai telefongyártó is ott van – márpedig annak egészen biztosan fontos, hogy megelőzze megoldásával a konkurenciát. A StoreDot alapító-elnök Doron Myersdorfot idéző Reuters szerint a nanopontos aksi jelenleg még túl vaskos ahhoz, hogy telefonokba szereljék, de várhatóan 2016-ra már megjelennek azok a mobilok, melyeket 30 mp alatt egy egész napra fel lehet majd tölteni.

Myersdorf ugyanezt az időpontot ígérte a hasonló elven működő villanyautóval kapcsolatban is, amelynek prototípusát a jövő évi CES-en mutatnák be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!