Íme az étterem, ahol a szépek ingyen esznek

Egy kínai étterem szokatlan marketingtevékenységbe kezdett: a legszebb vendégeinek ingyen nyújtja szolgáltatásait.

  • hvg.hu hvg.hu
Íme az étterem, ahol a szépek ingyen esznek

A kínai Zhengzhou városában működő koreai étterem tulajdonosa egészen példátlan marketingfogással állt elő. Minden nap átvállalja a legszebb 50 vendégének számláját. Az étterembe érkezők először a szépségfelmérő helyiségbe fáradnak, ahol lefényképezi és elbírálják őket. Az értékelésnél elsősorban az arcot vizsgálják, az előreugró homlokot például kifejezetten díjazzák. A szerencsések – vagy inkább szépek – ingyen étkezhetnek az étterem kontójára – olvasható a CNBC oldalán.

A kínaiak körében nagy visszhangot váltott ki a nem mindennapi promóció, a fiatalok az interneten tippelgetik, vajon ki jutna ingyenebédhez. Az étterem bejárata fölött nagy betűkkel hirdetik a lehetőségét, ami a városvezetés érdeklődését is felkeltette. A hatóságok szerint a hatalmas fényreklám rontja a városképet, ráadásul engedélyt sem kapott rá a tulajdonos, ezért múlt héten a hatóság emberei leszedték a hirdetést. „Továbbiakban előrelátóbbak leszünk a hirdetésekkel kapcsolatban, de a promóciót továbbra is folytatjuk” – nyilatkozta Xue Hexin, az étterem menedzsere.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

 


Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.