Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Dolgozókat toboroz a budapesti belvárosban nyíló Costes Downtown, Gerendai Károly új étterme.
Munkatársakat keres a tervek szerint heteken belül megnyíló Costes Downtown, amely a Vigyázó Ferenc utcában, a Prestige Hotel Budapest épületében üzemel majd – derült ki az étterem által közzétett álláshirdetésből.
Gerendai Károly új Costese többek között éttermi menedzsert és supervisort, bár supervisort, felszolgálókat, pultosokat, mixereket és hostesseket is keres, ezenkívül konyhai munkára junior sous chefet, cukrászt, szakácsot és mosogatót is toboroznak.
Elvárás a fine dining étteremben vagy ötcsillagos szállodában szerzett éttermi-szállodai tapasztalat, jó megjelenés, vendégközpontú hozzáállás, kiváló problémamegoldó képesség, megbízhatóság, pontosság, precizitás és rugalmasság.
Az adott pozíciótól függően kötelező az angol nyelvtudás, egyéb idegen nyelv ismerete pedig előnyt jelent.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.