szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milyen egy világító kovászos uborka? Lehet-e a tojáshéjból a csontot pótolni? Milyen érzés beleülni egy hibridautóba? A középiskolás lányokat várják nyílt napra irodáikba innovatív cégek és kutatóintézetek.

A Nők a Tudományban Egyesület április 23-án negyedjére szervezi meg a Lányok Napját, amikor olyan cégek nyitják ki a kapuikat pályaválasztás előtt álló középiskolás lányok számára, mint a LEGO, az IBM, a Google, a General Electronics, a Microsoft, a Bosch, a Prezi vagy a Magyar Telekom. Az ország műszaki egyetemei és karai szintén interaktív programokkal készülnek erre a napra, többek között a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Kecskeméti Főiskola is ízelítőt ad abból, milyen titkokat rejt a tudomány és a technika.

A nyílt napon a 14-17 éves lányok innovatív cégek, kutatóintézetek és műszaki egyetemek irodáiba, laboratóriumaiba és műhelyeibe nyerhetnek betekintést. Programokat tartanak Budapesten, Debrecenben, Gödöllőn, Győrben, Hatvanban, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon és Pécsen.

A szervező Nők a Tudományban Egyesület célja, hogy a fiatal lányoknak megmutassa: a tudomány és a technika világa is lehet izgalmas, vonzó és hasznos, fontos ugyanis, hogy a fiatal nők ne rossz társadalmi beidegződések és sztereotípiák, hanem kézzelfogható tapasztalat alapján induljanak el a felsőoktatásba.

A programokra április 13-án éjfélig lehet regisztrálni egy weboldalon, és bár a program hétköznapra esik, a résztvevőknek a hiányzást nem a szülők igazolják, hanem a Nők a Tudományban Egyesület.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagált a nő, akire Bayer Zsolt ráuszította a rajongóit: "Fogalmam sincs, miért történik ez velem"

Reagált a nő, akire Bayer Zsolt ráuszította a rajongóit: "Fogalmam sincs, miért történik ez velem"

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz