szerző:
hvg.hu

A 15-20 fős szerkesztőség az utóbbi hetekben 4-5 fővel csökkent, ami már a lapkészítést is hátráltatja. Az új jobbos napilapnak kinézett Napi Gazdaságnál kész tényként kezelik, hogy Liszkay Gáborék átveszik a vezetést. A Simicska-birodalomból kilépett vezetők még korrektort és tördelőt is a Magyar Nemzettől igazolnak át.

A Habony Árpád-féle médiaalapításról közölt cikket a csütörtöki Népszabadság.

Mint arról a hvg.hu is beszámolt, április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amely a feje lesz a most szerveződő médiacsaládnak, az 50 százalékos tulajdonos pedig nem más, mint Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, és akit a kormányfő "személye körüli” államtitkárnak is neveztek.

A Népszabadság szerint ugyanakkor nem a Habony-féle vállalat fogja kiadni az új politikai napilapot, hanem várhatóan Liszkay Gáborhoz, a Magyar Nemzet volt főszerkesztőjéhez kerülnek át a kiadói jogok. Liszkay februárban a Simicska-médiabirodalom több más vezetőjével együtt azért mondott fel, mert nem volt hajlandó a reklámadó miatt támadni Orbán Viktort és a kormányt.

©

A lap szerint a Napi Gazdaságban már kész tényként kezelik, hogy Liszkay, Csermely Péter és Villányi Károly veszi át a vezetést, és emiatt az elmúlt hetekben négy vagy öt újságíró, illetve szerkesztő mondott fel a 15-20 fős szerkesztőségből. Az emberhiány miatt már a lapkészítés is hátrányt szenved.

Liszkayék egy hónapja kezdték el az új napilap szervezését. Sokan a Magyar Nemzettől igazolnak át: az újságírók mellett még tördelőket és korrektorokat is igazolnak onnan. Ők a jövő héten kezdenek a Napi Gazdaságnál, ahol május 1-jével kezdődik a nagy átalakítás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Még mindig nem sikerült megegyezni a bérekről az Audinál

Még mindig nem sikerült megegyezni a bérekről az Audinál

Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

Kaszinó, média, vendéglátás, egyebek: Mi lesz Andy Vajna céges örökségével?

Kaszinó, média, vendéglátás, egyebek: Mi lesz Andy Vajna céges örökségével?