szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Képzelje el, hogy nem kell leizzadnia, mire felfújja bringája lapos kerekét, egyszerűen csak megnyom egy gombot, a gumiban pedig másodpercek alatt helyreáll a megfelelő nyomás.

A kerékpár sokszor a leggyorsabb közlekedési alternatíva városi körélmények között, hacsak nem derül ki reggel az első tekerés után, hogy laposak a gumik. Ilyenkor jön a kapkodás, az izzadás és reménykedés, hogy nem ereszt le megint a cél előtt. Erre kínál megoldást az okospumpa, amely gombnyomásra pillanatok alatt pótolja a nyomást a gumiban és egy kulacshoz hasonlóan felpattintható a vázra, így ha visszatér a probléma, kéznél van. A RideAir-re keresztelt termék tulajdonképpen a kompresszált levegőt tárolja el, amelyet szükség esetén gombnyomásra átereszt a kerékbe. Feltölteni például benzinkutaknál lehet, egy országúti bicikli teljesen lapos kerekét kettő és félszer lehet vele felpumpálni 5 barig, utána újra kell tölteni.

A találmánnyal persze nem csak biciklit, de lufitól kezdve focilabdáig bármit fel lehet tölteni, egy beépített kijelző pedig mutatja mennyi szufla van még a készülékben. A tervezők 37 ezer dolláros kezdőtőkét a Kickstarteren indított közösségi finanszírozási kampánytól várja, a bevezető áron 45 dollárért kínált pumpák jövő januárban kerülhetnek az adományozók kezébe.

Szeretnénk még jobb tartalmat előállítani ebben a rovatban, ehhez kérnénk a segítségét.

 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R