szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csányi Sándor nemcsak a leggazdagabb magyar, hanem az agrártámogatások felmarkolásában is élen jár, a Miniszterelnökség erről szóló listáját egyik cége vezeti. A 100 legnagyobbat kaszáló cég az összes uniós támogatás 13 százalékát tette zsebre.

A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt. 21,3 milliárd forinttal vezeti a legnagyobb agrár-vidékfejlesztési támogatást kapott vállalatok listáját, ugyanitt a Szirmaterm Mezőgazdasági Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az utolsó 2,6 milliárddal – írja a Napi.hu. A bankár cégéhez a legtöbb pénz, valamivel több mint 10 milliárd forint az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból (EMGA) került, de mintegy 9 milliárd forint leesett az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) is, ahogy a költségvetés is hozzátett valamivel több mint 2 milliárd forintot.

A Miniszterelnökség 100-as, uniós forrásból leginkább támogatott céget tartalmazó listáján szereplő cégek összesen valamivel több mint 486 milliárd forintot nyertek el az összesen 3805 milliárdos keretből, így az összes támogatás közel 13 százaléka náluk landolt.

A második helyen 13,9 milliárd forinttal a LPEF Industries, a harmadik pedig a HZN Solutions, amely összesen 12,5 milliárdnak örülhetett. Korábban mindkét cég cukorfeldolgozással foglalkozott, ám mára végelszámolás alá kerültek.

Amennyiben csak a magyar költségvetés által kifizetett támogatásokat nézzük, úgy a 100-as listán az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. foglalja el a legelőkelőbb helyet, mégpedig 11,6 milliárd forinttal.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten