szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dörzsölik a tenyerüket az online kereskedők a vasárnapi boltzár kapcsán, a 273 milliárd forintos nettó tavalyi forgalmuk idén tovább nőhet.

A vasárnapi boltzár még dinamikusabban növekvő pályára állíthatja a hazai e-kiskereskedelem fejlődését, amely 273 milliárd forintnyi nettó forgalmat produkált, mintegy 26 százalékkal megdobva a tavalyi eredményeket. Ez a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom 3,7 százaléka, az átlagos vásárlói kosárméret pedig átlépte a 10 ezer forintos lélektani határt. Mindez persze nem meglepő, hiszen egymás után jelentik be a nagy nemzetközi cégek, hogy Magyarországon is elindítják a webáruházukat – derül ki az eNET felméréséből.

©

Ráadásul a futárszolgálatok segítségével és a személyes átvételi lehetőséget biztosító átvevőhelyeknek köszönhetően, akár vasárnap is átvehetik a rendelt termékeket, nem beszélve a gombamód szaporodó csomagautomatákról, amelyek a hét minden napján 24 órában biztosítanak átvételi lehetőséget.

Nem is keseregnek az e-kereskedők, bár a többség nem vár extra forgalomnövekedést a vasárnapi boltbezárások kapcsán, de 36 százalék viszont egyértelműen emelkedésre számít. A legnagyobb előny, hogy olyan fogyasztókat is el tudnak csábítani az online áruházak, akik ez idáig csak offline költekeztek. Ennek egyértelmű előnye, hogy ha valaki egyszer kipróbálja az e-vásárlást, akkor könnyen visszatérő online vásárló is lehet belőle.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Most lett balhé abból, hogy nyugati családoknak szülnek gyereket az ukrán nők

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban