szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakmai körökben az a hír terjed, hogy az új szabályozás miatt az Uber taxivállalatot akar létrehozni Magyarországon – értesült a Világgazdaság.

Taxis céget alapíthat itthon az Uber, legalábbis a VG szerint ilyen pletykákról lehet hallani. Sőt, a taxisok a lap szerint arról is beszélnek, hogy az Uber már sofőröket is csábít a piaci szereplőktől.

VG-nek nyilatkozó taxicégek viszont egyelőre nem látják nyomát az erős csábításnak.

A City Taxi elnöke, Tamás Miklós nem érzékeli, hogy taxisokat vinnének el tőlük, a Rádió Tele5 taxinál sem látják nyomát, hogy az Uber vezetőket csábítana hozzájuk – mondta Horváth Csaba, az RT5 Taxi Holding Kft. ügyvezetője. Szerinte a forgalmukra sincs jelentősebb hatással az Uber, talán az éjszakai rendelésben mutatkozik valamilyen hatása.

©

Az Uber hivatalos reakciójára ugyanakkor még a jelek szerint várni kell a nemrég elfogadott és augusztus 6-án hatályba lépő taxirendelettel kapcsolatban. A cég korábbi közlése szerint az Uber még vizsgálja a jogszabályi változásokat, és felméri a lehetőségeket, hogy milyen módon tud megfelelni az új előírásoknak – írta a VG.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult