szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába szerepel a Simon és Simon Kft. honlapján a csomagonként ezerforintos, rákellenes hatású sárgabarackmag, egy darabot sem tudtak belőle eladni, mert a törőgépnek túl kemény volt a maghéj - mondta L. Simon László az RTL Klubnak. Ráadásul neki az egészhez semmi köze, mert a cég nem az övé (de igen).

A múlt heti HVG-ben feltárt politikusi gasztroüzletek nyomába eredt az RTL Klub. Hétfő esti Híradójukban megszólaltatták L. Simon Lászlót, aki közölte, a honlapjukon rákellenesnek mondott barackmagot nem tudták soha forgalomba hozni, mert a törőberendezés nem volt képes megbirkózni a túl kemény maghéjjal. Ráadásul a Simon és Simon Kft. nem is az övé, hanem a feleségéé. A hatályos cégkivonat és a fideszes képviselő vagyonbevallása szerint azonban továbbra is 57,77 százalékos tulajdonrésze van a cégben.

Mint arról beszámoltunk, L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár borai mellé barackmagot is ajánl, amelyet rákellenes, méregtelenítő, májtisztító és látásjavító hatása miatt javasol a fogyasztóknak. A mag, amelynek csomagja ezer forintba kerül, ráadásul ökológiai gazdálkodásból származik - állítja. A bökkenő, hogy effajta minősítéseket szigorúan tilos ráírni az élelmiszerekre; többségük objektíven nem is bizonyítható. Az ökológiai, más néven biogazdálkodásról szóló tanúsítvány hiányzik a csomagolásról; ráadásul sem L. Simon, sem cége, a Simon és Simon Kft. nem szerepel a nyilvántartott ökológiai gazdálkodók között.

A riportban az államtitkárt arról is kérdezték, egyetért-e azzal, hogy a termék rákellenes hatású, amire úgy felelt, ő nem orvos, úgyhogy nincsenek ismeretei a barackmag gyógyhatásáról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyébként vizsgálja a barackmag ügyét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten