szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

San Franciscoban már tesztelik a Smart Routes szolgáltatást, melynek lényege, hogy nem kaputól kapuig viszik az utast, hanem egy buszhoz hasonlóan meghatározott útvonalon közlekednek, az utasokat pedig bizonyos pontokon – kvázi buszmegállókban – kapják fel.

Az utasoknak így ugyan kicsit sétálniuk kéne, hogy fuvart kapjanak, de a cégnél kompenzálásképpen hajlandók csökkenteni a szolgáltatás díját is. A kedvezőbb ár miatt több utasra számítanak, így a vállalat végül pénzénél maradna – írja a TechCrunch. Hasonló szolgáltatás már egyébként működik, például a Loup vagy a Chariot, ezért valószínűtlen, hogy a cég amerikai vezetőit a magyar szabályozás sarkallta volna a döntésre, de tény, hogy a magyar taxirendelet alól a telekocsizás jelenti az egyik kibúvót, amit az Uber magyarországi versenytársa meg is próbál kihasználni. Nem elképzelhetetlen ezért, hogy a Smart Routes szolgáltatás hamarosan Budapesten is megjelenik, amiről megkérdeztük az Uber budapesti képviseletét, de eddig még nem kaptunk választ megkeresésünkre.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump