szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Yvonne Dedericknek és Simon Zsoltnak van egy közös vállalata, amelyen nincs zálogjoga a TV2 egykori német tulajdonosának.

Yvonne Dederick és Simon Zsolt, a TV2-őt a korábbi német tulajdonosától átvevő, majd azt a napokban erősen vitatott módon továbbértékesítő üzlettárs-páros idén június 10-én egy Media Investment Kft. nevű céget is alapított.

Dederick és Simon annak idején a Pro7Sat1-tól vették meg a TV2-t, úgy, hogy a vételárat maga az eladó adta kölcsön, ezért a vásárló cégekre a németek minden esetben az üzletrész 100 százalékára vonatkozó zálogjogot kötöttek ki. Ennek következtében a német hitelezőnek elvileg minden fontos döntésről tudnia kellett, ami ezekkel a cégekkel történt.

A cégbírósági adatok szerint Dederick és Simon úgy vette meg a tévéadót, hogy mindketten alakítottak egy saját céget (Yvonne Dederick CCA Vízió Kft. néven, Simon Zsolt pedig Double 6 Diamonds Kft. néven), és e két cég közös, 50-50 százalékos tulajdonlásával hozták létre 2013 végén azt a CCA-D6D Kft.-t, amely a TV2 Média Csoport Kft. vásárlója lett.

Később a CCA-D6D-ből lett a TV2 Media Group Kft., és ez az a cég, amelyre a jelek szerint vételi opciója volt a Simicska Lajoshoz köthető üzleti körnek, a Megapolis Media Zrt.-nek. (Ezzel szemben Andy Vajna a TV2 Média Csoport Kft.-t, vagyis előbbinek a „leányvállalatát” vette meg.)

A Media Investment Kft. viszont azért lehet érdekes, mert ezen a cégen nincs a németeknek zálogjoga, így arra vélhetően nincs is rálátásuk, de valószínűleg nem érinti Simicskáék vételi opciója sem. Azt azonban nem tudni, hogy mi van ebben a társaságban.

A Media Investmentet júniusban még a TV2-vel megegyező székhelyen alapították, de nem sokkal a most kirobbant vita előtt, szeptember 14-én áthelyezték a Markó utca 7-be, egy olyan címre, ahol láthatóan számos más, főképp külföldi hátterű társaságnak is székhelyet szolgáltatnak. Törzstőkéje 3 millió forint, főtevékenysége pedig – a többi Dederick és Simon céghez hasonlóan – vagyonkezelés.

Simicskáék azt feltételezik, hogy a vételi opciójuk mögül a két tulajdonos részben kiszervezte a tévét, erre elsősorban az adhatott alkalmat, amikor tavaly nyáron az Andy Vajna által most megvett céget, vagyis a TV2 Média Csoport Kft.-t négy másik társaságból összegyúrták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maszk nélkül rendelt, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost

Maszk nélkül rendelt, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost

Dibusz a barcelonai 5-1 után: Az összes gól bánt, megúszhattuk volna kevesebbel

Dibusz a barcelonai 5-1 után: Az összes gól bánt, megúszhattuk volna kevesebbel

Ne nézzük levegőnek a levegőt!

Ne nézzük levegőnek a levegőt!