szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Nemrég a Nemzetközi Űrállomást is megjárták annak a dán Legónak a minifigurái, amely tíz év alatt a tönk széléről kapaszkodott a játékvilágpiac csúcsára – írja a friss HVG.

Bizonyos építőkészletekből hiányt jósol a karácsonyi szezonra a dán Lego, amely Európában az újabb megrendeléseknek már nem biztos, hogy eleget tud tenni, hiába működteti teljes kapacitáson a dániai, a csehországi, valamint a nyíregyházi üzemét. A Lego sikeresen élesztette újjá a termékei iránti keresletet, alakjai busás bevételt hozó hollywoodi filmben is feltűntek, és a közeljövőben Ázsia meghódítása a cél. A cég eddig 760 milliárd építőelemet gyártott, s Nyíregyházán naponta 5 millió Duplo-elem készül.

További részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!