szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar taggal bővült a kecskeméti Mercedes-Benz gyár ügyvezetése Kovács Tamás személyében, aki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója lett – közölte a cég. Elődje, Matthias Buchmüller a németországi autómárka rastatti gyárában folytatja pályafutását.

©

Kovács Tamás a második magyar, aki bekerült a kecskeméti Mercedes-gyár öttagú ügyvezetői testületébe – írta közleményében a társaság. Az új vezető a gyártástechnológiáért, a gyárbiztonságért, a munkavédelemért és a környezetvédelemért lesz felelős.

Kovács Tamás 2011-ben csatlakozott a vállalathoz minőségirányítási területen, majd a karosszériaüzemben volt vezető. Kecskeméten született, tanulmányait is itt folytatta, és jelenleg is itt él családjával.

Gépésztechnikusi képesítését is a városban szerezte, majd gépészmérnökként és minőségirányítási szakmérnökként szerzett diplomát a Kecskeméti Főiskolán, valamint a BME-n elvégezte a környezetvédelmi szakmérnök szakot is.

A Mercedes-Benz előtt a Hilti gépgyártónál töltött be minőségirányítási, környezet- és munkavédelmi területeken különböző feladatköröket 15 éven keresztül, a cégcsoporton belül pedig két évet Liechtensteinben is dolgozott.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár másik magyar ügyvezetője Ács László HR-igazgató, aki több éve a személyügyi területért felelős ügyvezető igazgatóként tevékenykedik.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének további tagja még Christian Wolff gyárigazgató, Ekkehard Philipp pénzügyi igazgató és Marco Zwick, az összeszerelő üzem igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!