szerző:
hvg.hu

A Népszabadság szerint az Uber-alkalmazáson keresztül most már csak azok rendelhetnek autót maguknak, akik korábban regisztráltak a hálózatban. Kipróbáltuk, és úgy tűnik, valóban nem mindenkinek közvetítenek sofőrt.

Az Uber a cég sofőrjeit sújtó kormányrendelet pénteki életbe lépése után szombaton olyan üzenetet küldött a vele kapcsolatban álló sofőröknek, amely szerint biztosítanak mindenkit arról, hogy számíthatnak a támogatásukra, s ha vezetnek, akkor nagyon sok pénzt kereshetnek – írja a Népszabadság. Az ösztönzésre szükség is lehet, hiszen pénteken máris rendszámlevétellel büntettek egy uberest, ami a lap szerint többeket elriasztott attól, hogy folytassák.

A lap szerint az Uber szombattól csak olyan felhasználóknak engedi az alkalmazásán keresztüli autórendelést, akik már korábban is rendeltek, tehát vélhetően a "megbízható" kuncsaftoknak. Ha ez így van, akkor az arra lehet jó, hogy a BKK- és NAV-ellenőrök szúrópróbaszerű vizsgálatait kiszűrjék. A NAV-ot vezető Tállai András korábban is elmondta, hogy az Uber törölte azoknak a kollégáinak a regisztrációját, akik Uber-sofőröket ellenőriztek.

Ha valaki új tagként szeretne kocsit kapni, annak már nem megy, ezzel magunk is, meg a Népszabadság újságírója is szembesült, ilyenkor azt írja ki az alkalmazás, hogy nincs elérhető autó. Az, hogy nincs elérhető autó, annak is lehet az eredménye, hogy valóban sok Uber-sofőrt elriasztott az új szabályozás, amely már rendszámlevétellel bünteti a taxiszolgáltatást engedély nélkül nyújtó Uber-sofőröket.

Frissítés: A hvg.hu szerkesztőségében tettünk egy próbát: hétfőn reggel 8:51 perckor két telefonon is megnyitottuk az Uber-alkalmazást. A cég régi ügyfele simán kapott volna autót, pénteken regisztrált, a szolgáltatást még soha ki nem próbáló kollégánk azonban azt az üzenetet kapta, hogy nincs szabad autó. 

Vagyis az alábbi, pénteken készült képernyőüzenet az új kuncsaftnak továbbra is változatlan. 

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Idén is elmarad az igazi ősz, hétfőn már hózápor lehet

Idén is elmarad az igazi ősz, hétfőn már hózápor lehet

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May

Orbán: "Ezermilliárdos nagyságrendben gondolkodunk"

Orbán: "Ezermilliárdos nagyságrendben gondolkodunk"

CIA: A szaúdi trónörökös ölethette meg az újságírót

CIA: A szaúdi trónörökös ölethette meg az újságírót

Videó: egy aprópénzzel teli káddal fizetett ki valaki egy új iPhone-t Oroszországban

Videó: egy aprópénzzel teli káddal fizetett ki valaki egy új iPhone-t Oroszországban

A Lada Niva futurisztikus utódjának minden apró részlete látható ezen a videón

A Lada Niva futurisztikus utódjának minden apró részlete látható ezen a videón