szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német cég Daimler AG 500 millió eurós befektetéssel létrehozza a második lítium-ion akkumulátor üzemét Németországban. A kamenzi termelőegységhez már megvették a szükséges 20 hektáros területet is.

A Deutsche ACCUMOTIVE, a Daimler százszázalékos leányvállalata kapja a feladatot, hogy az autóipari céget tovább vezesse az elektromotorizáció felé. Ez derül ki abból a döntésből, mely szerint a németországi Kamenz mellett épül fel a cég új akkumulátorgyára. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótáanácsának vezetője erről a Cleantechnica szerint úgy nyilatkozott, hogy: "ahhoz, hogy közelebb jussunk a teljesen elektromos vezetés, komoly befektetésre van szükség az emissziómentes járművek fő összetevőit illetően – meg kell építenünk egy második akkumulátorgyárat is Németországban. Azért kell, mert ez megerősíti elkötelezettségünket az elektromobilitás következetes bővítésében".

A Deutsche ACCUMOTIVE a tervek szerint 2016 őszén felavatható állapotban lesz, és 2017 nyarán az üzemi termelés is felpöröghet. Hangsúlyt kap az üzemben a termelés skálázhatósága, de az is, hogy az autógyártó leányvállalatnál az autóipari igények mellett a háztartásokban megjelenő energiatároló és kiegyenlítő szerepet felvállaló otthoni akkumulátorok is készüljenek, s így a Daimler ezen a piacon is tényezővé válhasson.

©

A Deutsche ACCUMOTIVE 2009-ben alakult, a 2012-es sorozatgyártás megkezdése óta több mint 70 ezer lítium-ion akkumulátort készítettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába a tiltakozás, szálloda épül a Bem téren

Hiába a tiltakozás, szálloda épül a Bem téren

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap