szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rájár a rúd a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-re, nem elég, hogy a brit dietetikusok tagadják a céggel való együttműködést, most még az MNB is egymilliós bírságot szabott ki rá.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több esetben észlelte, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. közösségi oldalán vagy a sajtón keresztül úgy hozott nyilvánosságra rendkívüli tájékoztatási körbe tartozó információkat, hogy azokat az MNB által működtetett hivatalos közzétételi helyen egyáltalán nem, vagy csak jelentős késéssel jelentette meg – derül ki az MNB közleményéből.

Ezért a közelmúltban kiemelten vizsgálták a Norbi cége által által nyilvánosságra hozott információkat, és kiderült, hogy nem minden esetben megfelelően tájékoztatták a nyilvánosságot. Az MNB a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. és a British Dietetic Association (BDA) közötti állítólagos együttműködésre vonatkozó információkat a társaság közösségi oldalán már 4 nappal a hivatalos közzétételi helyen történő megjelenés előtt kommunikálta.

Az MNB e konkrét és más jogsértések miatt a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t összesen mintegy 1 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte, és figyelmeztette a jövőbeni jogkövető magatartásra. A tőkepiacról szóló törvény ugyanis alapelvi szinten rögzíti, hogy a kibocsátóknak a szabályozott információkat a legszélesebb nyilvánossághoz – a lehető legrövidebb időn belül – megkülönböztetés nélkül kell eljuttatnia. A vonatkozó jogszabályok éppen ezért kötelező jelleggel előírják, hogy a tőzsdén jelenlévő cégeknek az értékpapír értékét vagy hozamát érintő információkat elsődlegesen az MNB által működtetett, bárki által ingyenes elérhető hivatalos közzétételi helyen kell nyilvánosságra hozni.

Rájár a rúd mostanában Norbira, először a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével akasztotta össze a bajszát, ami nem akart részt venni az itthoni egészségvédelmi szűrőprogramban, ha annak Schobert Norbi Update-cége lesz az egyik főtámogatója, aztán a brit dietetikusokkal is furcsa összetűzésbe keveredett, ugyanis Norbi elmondása szerint 20 millió fontot fizettet nekik, hogy támogassa egy projektjüket, amiért cserébe használhatja például a logójukat, de a brit szövetség ezt cáfolta, sőt azt állítják semmilyen együttműködésük sincs a fitneszguruval, és nem is lesz. Norbi azonban tartja állítását, és perelni készül.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Másfél évig fogják felújítani a Blaha Lujza teret, eltűnnek a parkolók

Másfél évig fogják felújítani a Blaha Lujza teret, eltűnnek a parkolók