szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harminc magyar vállalkozás gyárt még nagyjából 400-féle alkatrészt az egykori keletnémet Simson motorokhoz, amelyeknek ugyan megszűnt a gyártása, de részben a németek körében kialakult kultusz miatt még manapság is üzletet jelentenek, Magyarországon is.

Ülést, üléshuzatot, kipufogó-alkatrészeket is árul a Simson motorokhoz a németországi piacon egy magyar nagykereskedő, a Moped91 Kft. – mondta a Magyar Időknek Csima Béla ügyvezető.

Szerinte harminc hazai cég gyártja ezeket az alkatrészeket, bár a németországi Simson-üzem már 2002-ben leállította a motorok gyártását.

©

Magyarországon egyes becslések szerint 100-200 ezer Simson lehet még, de az utóbbi években sokan eladták a járműveiket Németországban, ahol az egykori keletnémetek körében a Simsonnak valóságos kultusza alakult ki.

De a Simson-kedvelők nemcsak Németországban jelentenek piacot ezeknek az alkatrészeknek, hanem a cseheknél és a lengyeleknél is – tette hozzá a Moped91 ügyvezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!