szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Angyalbefektető céget indított Balogh Péter és párja, Mázi Mária, melynek beharangozó sajtóeseményén az újságírók a befektetők bőrébe bújhattak, és az általuk használt szempontrendszer szerint értékelhették a portfólióba bekerült vállalkozásokat.

Az ex-NNG-vezér, Balogh Péter – akivel interjút is készítettünk – és párja 140 cég közül választotta ki azt a tízet, amelyet végül tapasztalatával, szaktudásával és úgynevezett okospénzzel támogat az általuk alapított Baconsült. Ezek közül öt cég mutatkozott most be a sajtónak, melynek képviselői lehetőséget kaptak, hogy a kockázati tőkebefektetőkhöz hasonlóan hallgathassák meg a pitcheket, és kekeckedő kérdésekkel bombázhassák őket. Az értékelést egy kérdőív segítette, amelyen olyan szempontok szerint kellett osztályozni a cégeket, mint a célpiac jól definiáltsága, a termék vagy szolgáltatás által megválaszolt probléma valóssága, az üzleti modell világossága, a bevétel rendszeressége, vagy a csapat iparági tapasztalatai.

Balogh Péter és Mázi Mária (pirosban) a cégalapítókkal beszélget
©

A cégek az oktatás vagy a HR – vagy ezek metszetéből – kerültek ki, a Games for Business célja egy motiváló vállalati tanulási rendszer megteremtése, melyben a tanulás nem feladat, hanem folyamatos belső igény. A szoftverrel egy élményalapú, közösségi tanulást biztosítanak a nagyvállalatok számára, amelyek havi licenc alapján kapnak hozzáférést.

Szintén az oktatás a célja a logiscoolnak, ami a 6-18 éves diákokat tanítja, méghozzá programozni. A cég, amelyről korábban már beszámoltunk, első diái közt Zuckerberget idézte, aki szerint egy évtizeden belül a programozás olyan alapvető oktatási tananyag lesz, mint az írás vagy az olvasás, és azon fogunk csodálkozni, hogy vajon miért nem kezdtük el korábban tanítani. Az Indivizóról, amely egy kompetenciaalapú videointerjú-platform, melynek segítségével az átlagosnál jóval gyorsabban tölthető fel a meghirdetett állás minőségi munkaerővel, már szintén beszámoltunk korábban.

A Bookr Kids applikáció egy klasszikus meséket tartalmazó virtuális könyvtár (illetve könyvesbolt, ahol megvásárolhatjuk a frissítéseket), egy hangoskönyvtár, animációs filmtár és számos interaktív játék egyben. De olyan olvasástanulást segítő alkalmazás is van benne, amellyel a kiválasztott művet színészek hangján hallják a gyerekek, miközben a szövegben kiemelve követhetik, hol tart épp az előadó. Az alapítók ráadásul most péntektől (április 22.) három napra ingyenesen elérhetővé teszik a több mint 100 interaktív mesét, amit így bárki kipróbálhat.

A másik HR-t segítő fejlesztés a CX-Ray szoftver, ami egy vállalat minden munkatársának értékelését összegezve ad egy 360 fokos körképet a szervezet belső működéséről, így nyújtva mankót a vezetői döntéshozatalhoz. Bónuszként pedig a hóhért akasztották, és Balogh Péter startupra vetkőzve – inge alól kivillantva Superman pólóját – mutatta be saját cégét, a DreamJo.bs álláskeresőt, amire a kkv-cégek hirdetései kerülnének fel, kívánatosabb formában, hogy a múlt századi „elvárások” és „mit kínálunk” felsorolásszerű formuláját elhagyva, segítsenek nekik felépíteni saját munkáltatói brandjüket.

A sajtó különdíját végül a logiscool kapta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!