szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Leisztinger-birodalomba tartozó szállodalánc felvásárlási szándéka mögött a Balatonnál korábban nagy terveket szövögető Jászai Gellért állhat.

Csak a saját tulajdonában lévő magyarországi szállodáit adja el a Hunguest Hotels Zrt., az ausztriai és montenegrói egységeket nem – értesült a Magyar Idők.

A lap csütörtöki számában azt írta, a cég átvilágítását a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi, amely tovább erősíti azokat a feltételezéseket, miszerint a Balatonnál korábban jelentős beruházásokat tervező Jászai Gellért állhat a szállodalánc felvásárlási szándéka mögött.

Úgy tudják, a Hunguest átvilágítást végző ügyvédi iroda tulajdonosa és vezető ügyvédje az a Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként, aki 2010-től igazgatósági tagja volt az SCD Groupnak is, amely a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégek és befektetések működtetését koordinálta.

Az új tulajdonos körüli találgatásokat alátámasztja, hogy az SCD három, ma már a Hunguest Hotels lánchoz tartozó szállodát épített fel a kétezres évek elején. A Széchenyi-terv támogatásával épült tapolcai Pelion hotel, a hajdúszoboszlói Aqua Sol és a bükkfürdői Répce Gold szállodák végül a Hunguest tulajdonába és üzemeltetésébe kerültek.

A lap cikkében emlékeztetett, hogy még az SCD-csoport tulajdonos-elnökeként Jászai a legnagyobb hazai turisztikai vállalatot akarta létrehozni, amelynek tagja lett volna a Balaton környékén működő, 23 kempingből álló Balatontourist, a sármelléki Fly Balaton, valamint a HH is, amelyre opciós vételi ajánlatot jelentett be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros szállodája a Dancing With The Starsra hajt

Mészáros szállodája a Dancing With The Starsra hajt

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt