szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan egy sor új kábelcsatornát indít a TV2-csoport – ezt a siófoki Media Hungary konferencián jelentette be kedden a társaság kábelportfoliójának programigazgatója. Fischer Gábor összeg említése nélkül azt mondta: az elmúlt másfél évtized legnagyobb programfejlesztését hajtja ezzel végre a társaság. Jön egyebek mellett az Izaura TV telenovellákkal, a Chili TV nevű gasztrocsatorna és a Zenebutik zenecsatorna. A FEM3 helyén a PRIME jelentkezik, a PRO4-et pedig a mozi plusz váltja.

A Világgazdaság hétfőn írta meg: a Media Hungary konferencián jelentik be, hogy több csatornával is bővítheti portfólióját a TV2. A DTV News szakmai portál szerint kilenc új csatornanévre is védjegybejelentést tettek a TV2-től, ezek között lehetnek humoros, szórakoztató, valamint szappanoperákra szakosodott, illetve zenei csatornák.

Fischer Gábor, a TV2 kábelportfoliójának programigazgatója kedden számolt be terveikről a Media Hungary-n. Elmondta: a Super TV2-t a televíziós piac harmadik számú szereplőjévé akarják tenni, a csatornán ősztől naponta négyórányi saját gyártású tartalmat, showműsorokat, fikciós alkotásokat kínálnak. Jelezte, hogy egy később bejelentendő "nagyon komoly beruházást" is elindítanak.

A TV2 Csoport  közleményét a siófoki bejelentéssel egyidőben adták ki, és abban már konkrétumok is voltak az új kínálatról.

Megerősítették, hogy ősszel már több mint napi 4 óra saját gyártott tartalom kerül képernyőre a SuperTV2-n, csakúgy, mint a nagycsatornákon. Ezek között lesz napi reality, fikció és hétvégi nagy showműsor. "Ősztől egy hatalmas mérföldkő következik a SuperTV2 életében, egy olyan beruházás, amelyet csak nagycsatorna engedhet meg magának" - tették hozzá, részletek említése nélkül.

FEM3 helyett PRIME, PRO4 helyett Mozi+

Hamarosan indul az Izaura TV, a legkedveltebb romantikus sorozatokat ígérik ezen a csatornán.

A gasztronómia kedvelőit célozza meg a Chili TV, a csatorna műsorkínálatát az ígéretek szerint a magyar nézői igények alapján alakítják ki.

A Zenebutik zenecsatorna lesz, ahol nemcsak slágerek lesznek, hanem sok itthoni zene is.

A JOY TV küldetése, hogy szórakoztatva nyújtson hasznos tudnivalókat, az életmód, az egészség, a divat, az otthon és az utazás világáról. Napi élő saját gyártott műsor is szórakoztatja majd a nézőket – olvasható a közleményben.

A FEM3 az újrapozícionálás után PRIME néven megy tovább, és a TV2 Csoport prémium, általános szórakoztató csatornája lesz, egyebek mellett sorozatokkal, saját gyártású műsorokkal.

A Kiwi TV egy mesecsatorna lesz a kínálatban.

A Mozi+ a PRO4 csatorna helyén felturbózott tartalommal és ehhez illeszkedő új arculattal várja majd a nézőket, akiknek magas színvonalú filmeket, országos tévépremiereket ígérnek. 

Ezeken felül nemsokára még két újabb csatornát is bejelentenek, így lesz elvileg összesen kilenc új tévé a kínálatban.

Az egész ország Izaurának drukkolt

A TV2 Csoport új kínálatába tervezett telenovella-csatorna, az Izaura TV elnevezése nem feltétlenül tekinthető a névadás netovábbjának, arra mégis alkalmas lehet, hogy a romantikus sorozatokat falók figyelmét felkeltse. A Rabszolgasors című brazil teleregény főszereplőke volt Izaura, a rabszolgalány, aki egy sor megpróbáltatáson megy keresztül.

Itthon először 1986-ban vetítette a sorozatot a Magyar Televízió. Állítólag annyi rajongója volt Izaurának, hogy a városi legenda szerint még gyűjtést is szerveztek itthon a felszabadítására. Az Urban Legends erről szóló cikkét itt olvashatják.

Ha valakinek hiányzik Izaura, itt megnézheti a sorozat részeit.

A cím- és főszerepet alakító Lucélia Santos járt Magyarországon, és igazi sztárként fogadták. A sorozat annyira népszerű volt, hogy a Gálvölgyi-show paródiái közül sem maradhatott ki.

A paródia, úgy tűnt, a színésznőnek is bejött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ragaszkodik az UEFA ahhoz, hogy az eredeti helyszíneken tartsák az Eb-t

Ragaszkodik az UEFA ahhoz, hogy az eredeti helyszíneken tartsák az Eb-t

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Testkamerával szereli fel a BKK az ellenőröket

Testkamerával szereli fel a BKK az ellenőröket