szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Nemzeti Kereskedőház a Design Terminállal négy magyar startupot juttat ki a világ egyik legrangosabb startup eseményére, a TechCrunch Disrupt New York-ra.

A május 9-11. közötti TechCrunch Disrupt a világ egyik legszínvonalasabb technológiaipari eseménye, ahol bemutathatják új ötleteiket a résztvevő cégek. A TechCrunch közönségét a szegmens kulcsszereplői, sikeres vállalkozók, innovátorok, befektetők, etikus hackerek és a technológia iránt érdeklődő nagyközönség alkotja - tájékoztat az Insiderblog.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Design Terminál jóvoltából négy magyar, független szakmai zsűri által kiválasztott startup, a Laborom, a Leopoly, a Publishdrive és a Precognox vesz részt az eseményen. A Leopoly vállalatoknak fejleszt innovatív szoftver megoldásokat, melyek segítségével a modern technológiák, úgymint a 3D nyomtatás- és szkennelés, valamint a virtuális valóság testre szabása valósulhat meg egyszerűen és hatékonyan.

A Laborom egy olyan orvostechnikai alkalmazás, amely képes orvosi adatok tárolására, segítségével a betegek jobban fel tudnak készülni orvosi találkozóikra, a rendszeren keresztül pedig akár orvosi tanácsadást is kérhet a felhasználó.  A Publishdrive egy e-book megosztó felület, ahol a feltöltést követően 400 online üzlet kínálatában jelenik meg a publikáció, több mint 100 országban. A rendszer automatikusan juttatja el az e-bookot a webshopokba, figyeli a vásárlási adatokat, illetve elemzéseket is készít. A Precognox keresőmotor lehetővé teszi a téma független, intelligens és jelentéstartalmat is vizsgáló webes keresést kevesebb, mint egy másodperc alatt.

A kiállítást követően a csapatok további másfél hétig képzésen vesznek részt Bostonban, ahol megismerhetik az amerikai piac sajátosságait, cégre szabott tanácsokkal gazdagodnak, valamint releváns kapcsolatokat is építhetnek. „Ezek a tapasztalatok nagyon fontosak a vállalkozások fejlődése szempontjából, hiszen jelentősen javíthatják sikeres nemzetközi piaci esélyeiket. Pontosan ezért indítottuk el InnoTrade programunkat, melyre folyamatosan várjuk a startupok jelentkezését” – mondta Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen