szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Iroda- és lakóházak épülnek majd a Kopaszi-gátnál a BudaPart elnevezésű fejlesztés során, amelyről Garancsi István milliárdos vállalkozó ingatlanfejlesztő cége most látványterveket is közzétett.

A Kopaszi-gátnál és a terület közelében budapesti léptékkel mérve óriási lakóházak és irodaingatlanok épülnek majd - derült ki a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. közleményéből.

©
©

A cég szerint a beépítési koncepció megalkotására az Adept dán várostervező irodát kérték fel. És bár a beruházás területének jelentős része közpark vagy vízfelület, a társaság azt ígéri, hogy "a közpark továbbra is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd", a lakó- és irodaövezetet pedig az eddig használaton kívüli területeken alakítják ki.

©
©

A XI. kerületi területet is magába foglaló 56 hektárt birtokló cég január elején került Garancsi István egyik cégének, a Market Asset Management Kft-nek a tulajdonába. A terület megvásárlásához az állami Eximbank 52 millió eurós, azaz 16,5 milliárd forintos hitelt nyújtott, nemrégiben a kormány pedig kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet, ami nagy könnyebbséget jelent a fejlesztőnek az engedélyezési eljárásokban.

Orbán Viktor és Garancsi István, a Videoton tulajdonosa egyébként jól ismeri egymást, Garancsi például a múlt pénteki, Elefántcsontpart elleni válogatott focimeccsen egy igen illusztris társaság tagjaként közösen szurkolt a kormányfővel a VIP-páholyban.

©

Az ingatlanfejlesztést végrehajtó Property Market Kft. áprilisban azt is közölte, hogy a projektbe tulajdonostársként bevonta a katari hátterű Constellation Hotels Holdings Ltd. céget, amelynek portfoliójában az akkori közlemény szerint számos európai és USA-beli ötcsillagos szálloda és irodaépület található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!