szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Uber-applikáció blokkolása technikailag nem sokkal bonyolultabb, mint egy honlap leállítása – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szabályozási igazgatója egy háttérbeszélgetésen.

Az Uber applikációjának blokkolása technikailag nem jelentene nagy kihívást, nem sokkal bonyolultabb, mint egy honlap leállítása, de ez csak akkor történhetne meg, ha előbb megszületne az ezt lehetővé tevő jogszabály, aminek az Uber nem felelne meg. A blokkolást ekkor sem a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) végezné, csak az erről szóló határozatot kellene meghoznia, és ezt postázná a hírközlési szolgáltatóknak, akik ezt követően blokkolhatnák az applikációt – írja a Világgazdaság. Ha viszont ők erre nem képesek, akkor igénybe vehetik az NMHH technikai segítségnyújtó rendszerét, és ebben az esetben a hatóság blokkolná az oldalt. Az Uber blokkolása egyébként nem lenne példa nélküli, sőt vannak olyan helyek is, ahol egy reptér meghatározott környékén nem elérhető az alkalmazás.

A Magyar Nemzet a fejlesztési tárca tájékoztatása alapján azt írta, hogy leghamarabb az év végére megteremtik az Uber betiltásának technikai feltételeit. A médiahatóság nagy erőkkel munkálkodik azon, hogy blokkolja a szolgáltatás okostelefonos alkalmazását.

A Fejlesztési Minisztérium arról tájékoztatta a lapot, hogy az új szabályozás zárószavazása június első hetében várható, az új előírások a kihirdetést követő 31. napon lépnek majd hatályba. Az Uber eközben ingyenfuvarokkal próbálja maga mellé állítani a közvéleményt.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

Szexuális fantáziái miatt támadják, Jennifer Lopez új filmjéből is kiesett Armie Hammer

Szexuális fantáziái miatt támadják, Jennifer Lopez új filmjéből is kiesett Armie Hammer