Tetszett a cikk?

Közösségi finanszírozásban fejeznék be a tömeggyártásra felkészítését annak a könnyű, kompakt kis rendszernek, amivel a szakadó esőben bringázás is élvezetessé tehető.

A kerékpárra szerelhető kütyüknek, ahogyan az összes, a bringázással kapcsolatos találmánynak óriási kereslete van, lévén a leginkább környezetbarát közlekedési forma úgy a nagy, mint a kisvárosokban egyre inkább felértékelődik. Az elmúlt években volt már sláger a lézerfénnyel megfelelő oldaltávolságot jelző hátsó lámpa, a bambusz váz, és persze a legviccesebb sisakok mellett jó néhány „törhetetlen” zár és lakat.

Ami kimaradt, azt most az Indiegogón hirdeik meg, közösségi finanszírozású fejlesztési projektként. Igen, ez a biciklis esernyő.

©

Nem orvosi eset, sokkal inkább egy komolyan végiggondolt koncepció, amivel a Leafxpro előállt, azon az egyszerű tézisen nyugszik, hogy lehet-e egy kompakt, könnyű és könnyen használható bringás kiegészítőt alkotni úgy, hogy az a lehető legtöbb hétköznapi kerekes számára pikk-pakk megoldást adjon arra az esetre, ha „leszakad az ég”.

Nos, mint az látható: lehet.

.

Előre egy szélvédőszerű konstrukció kell, az ülés mögé pedig egy, a vízfelverődést is kivédő „hátsó-oldalsó borítás”. Aztán a kettőt ügyesen össze kell tudni kapcsolni, de úgy, hogy amolyan „plug & play” módon bárki pillanatok fel-, és leszerelhesse a cangájáról. És kész is az egész.

Ha a pénzgyűjtő kampány, ami mindössze 8500 dollárt céloz meg az kalapozás sikeressé nyilváníthatóságához, akkor a támogatók 50 dollár alatti, a többiek 100 dollár körüli alapmodell-árral számolhatnak. A késztermék piaci megjelenésére a tervek szerint még az idén ősszel sor kerülhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában

Európa-liga: Simán nyert a Milan, meglepetésre kikapott a Tottenham

Európa-liga: Simán nyert a Milan, meglepetésre kikapott a Tottenham

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben