szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

23 ország 148 startupja közül a mesekönyveket forradalmasító, magyar BOOKR Kids nyerte a fődíjat a CEE Lift Off!-on, Kelet-Közép-Európa legnagyobb startup-versenyén.

A BOOKR Kids nyerte meg a régió legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot. A Brain Bar Budapest részeként megrendezett eseményén a zsűri a gyerekek mesekönyv-olvasási szokásait forradalmasító projektet tartotta a legjobbnak. A Bookr Kids applikáció egy klasszikus meséket tartalmazó virtuális könyvtár (illetve könyvesbolt, ahol megvásárolhatjuk a frissítéseket), egy hangoskönyvtár, animációs filmtár és számos interaktív játék egyben. De olyan olvasástanulást segítő alkalmazás is van benne, amellyel a kiválasztott művet színészek hangján hallják a gyerekek, miközben a szövegben kiemelve követhetik, hol tart épp az előadó.

A BOOKR Kids sikere nemzetközi viszonylatban is komoly siker: a magyar csapat 23 ország 148 induló vállalkozása közül került ki győztesen. A győztes az OXO Labs által biztosított féléves akcelerátor program mellett a hazai befektetők szupercsapataként aposztrofált Power Angelstől kap 150.000 eurós befektetési ajánlatot, és a co-working terek hazai pionírjának számító Loffice-ban tölthet el 6 hónapot.

A 10 döntős csapat közül a közönség a Battlejungle csapatára húzta be a legtöbb voksot. A HR tréning szolgáltatásokat alapjaiban megreformáló cég, amely az Oppenheim ügyvédi iroda támogatását élvezheti 1 éven keresztül, hatalmas piacot céloz meg innovatív szolgáltatásaival.

A zsűri a kardiovaszkuláris betegségekben szenvedő MyCG csapatát jutalmazta különdíjjal. A francia székhelyű cég, amely egy szív és érrendszeri beavatkozásokra specializálódott magánklinikát is működtet, egy ruhába építhető EKG fejlesztésén dolgozik. A MyCG számára a Kreatív magazin PR toplistáján 2015-ben második alkalommal is az év PR vállalatának választott UNIOMEDIA COMMUNICATIONS biztosít teljes körű PR szolgáltatást egy crowdfunding kampányához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja