szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két nap alatt két nemzetközi versenyt nyert az interaktív digitális mesekönyvtárat létrehozó Bookr Kids.

Ha azon aggódik, hogy kockul a gyerek, akkor sajnos szélmalomharcot vív. A megoldás nem a gyerek eltiltása a mindenhol jelen lévő digitális eszközöktől, hanem a megfelelő tartalmak ajánlása. Persze, hogy mit néz a gyerek a neten, azt nehéz ellenőrizni, de ha valami olyat adunk a kezébe, ami tetszik neki és leköti, nyert ügyünk van. A Bookr Kids jó példa erre, ugyanis a cég olyan meséket digitalizált, mint a Kis herceg, a Vuk vagy éppen Benedek Elek vagy Janikovszky Éva művei, sőt, hogy a kor kívánalmainak eleget tegyenek, azokat interaktív tartalmakkal bővítették, ráadásul a mesehősöket híres magyar szinkronszínészek hangján is megszólaltatják.

Az ötletgazdák a CEE Lift Off! díjának átvétele után
©

Az ötlet nem csak elsőre hangzik megnyerően, már angyalbefektetők is felkapták rá a fejüket, de az elmúlt hétvégén aztán mindent megtettek, hogy magukra vonják a figyelmet, miután a legnagyobb régiós startup-verseny fődíja mellett, a Brain Bar záróeseményeként megrendezett, Women Startup Competion díját is besöpörték. Mindkét eseményt a Brain Baron tartották, de nem lehet azt mondani, hogy a cég érdemi kihívók híján aratott, hiszen a női vállalkozókat megcélzó versenyre akkora volt a nemzetközi érdeklődés, hogy bár a magyar szervezők csak európai csapatoknak hirdették meg a versenyt, Amerikából, Afrikából, Ázsiából és Ausztráliából is érkeztek nevezések.

A több mint 160 jelentkezőből 17 volt magyar, legnagyobb arányban azonban az angolok, spanyolok és a skandinávok indultak. A Colleen Bell amerikai nagykövet által vezetett szakmai zsűri, végül 12 döntős közül választotta ki a Bookr Kids csapatát. „Szeretnénk, ha szolgáltatásunk egy olyan biztonságos hely lenne az interneten, ahol szülők és gyermekeik is értékes időt tölthetnek el. Célunk, hogy 27 nyelven több mint 10 ezer könyv legyen elérhető az applikációval. A két díj ebben nagy segítségünkre lehet“ – mondta Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!