szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ruhatisztításban és vasalásban honosítaná meg az uber-modellt a budapesti Neatly, amely 50 milliós tőkeinjekció után most külföldre kacsintgat.

Egy kattintással bárki rendelhet vegytisztítást, vasalást, illetve mosás-vasalás kombinációját a Neatly platformján, amely a munkát szerződött vállalkozók felé közvetíti. A lakossági igények kielégítése mellett a rövid távú ingatlan bérbeadás felfutásával párhuzamosan egyre jobban pörög az Airbnb-zőknek nyújtott szolgáltatás is: a Neatly saját lakástextil készletét adja bérbe a tulajdonosoknak. A közlemény szerint erre nagy a kereslet, hiszen a rövid távú lakáskiadás kapcsán az ágynemű, a törölköző és egyéb textíliák gyakori mosása és cseréje jelentős munkamennyiséget igényel. A cég a Drukka Startup Stúdió keretében indult, amely életre keltett már egy hasonló szolgáltatást, ahol takarítókat közvetít.

Világszerte már több online ruhatisztítás közvetítő oldal, mobilalkalmazás működik – például a Washio, az Ediaxi, vagy a Mywash – Magyarországon, illetve Közép-Európában, viszont nincs hasonló szolgáltatás. A GB & Partners alapkezelő által menedzselt Prosperitás Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealaptól kapott tőkebefektetést a startup a szolgáltatás továbbfejlesztésére, illetve külföldi piacra lépésre fogja fordítani.

„A tőkebevonással egyrészt növelni tudjuk az üzemméretet, hogy még gyorsabb és rugalmasabb legyen a szolgáltatás. Továbbá az airbnb-zők számára a lakásüzemeltetés során felmerülő forgóeszköz szükségleteket is kielégítjük majd, legyen szó kis adagos samponokról, tusfürdőkről, a toalett-papíron és tisztítószereken át a szuvenírekig. Már a befektetés pillanatától megkezdődött az előkészület a régiós piacokon való megjelenésre, így Bécsben és Prágában már 2016-ban elindíthatjuk szolgáltatásaink egy részét.” – fogalmazott Király Máté, alapító.

Már vidéken is megy a közösségi mosás

Székesfehérváron nyitotta meg első vidéki egységét a Bubbles non-stop mosodahálózat.

A Neatly szolgáltatása egyelőre Budapesten érhető el, azonban a cég mérlegeli a lehetőségét, hogy további nagyobb hazai városokban is megjelenjen. A ruhatisztítás és vasalás közvetítést az eddigi tapasztalatok alapján főként édesanyák és fiatal párok veszik igénybe.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at