szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése címmel hatmilliárd forint keretösszegű pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, a pályázók 6,5 millió és 250 millió forint közötti fejlesztési forrást nyerhetnek el.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a már működő szervezetek bázisán új társadalmi célú vállalkozások létrehozását szeretné segíteni, illetve tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozására ösztönözni a már működőket, piacképes termékek és szolgáltatások előállításának támogatásával.

A projekt keretében elvárás, hogy a for- és non-profit szektor szereplőivel létrejövő üzleti kapcsolatok a későbbiekben biztosítsák a szervezetek stabil működési hátterét. Pályázatot olyan társadalmi vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek, alapítványok és egyesületek nyújthatnak be, amelyek a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projektben minősített társadalmi hasznossággal és megfelelő üzleti tervvel rendelkeznek.

Az érdeklődő társadalmi vállalkozások, vagy azzá válni kívánó szervezetek számára az üzleti modell fejlesztéséhez szakmai tanácsadás felkészítést, a megvalósítás során mentorálást nyújt és hálózatosodásukat elősegíti az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által alapított konzorcium.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!